Få nyt liv i din stationære eller bærbar computer ved at skifte den gamle mekaniske harddisk ud med en SSD (Solid State Disk) disk!

Teknikken på den mekaniske harddisk kan sammenlignes med en avanceret grammofonafspiller på adrenalin: Man har en pickup, der kører hen over en plade, som indeholder musik, eller i harddiskens tilfælde data. De læste informationer sendes videre til højttalere eller CPU og resultatet kan høres eller ses på skærmen.

Hastigheden på det hentede har blandt andet sin begrænsning af rotationen på diskens plade, og det er her der er fart at hente ved at skifte til en SSD disk!

Ved at udskifte den mekaniske harddisk til en SSD disk siger du nemlig farvel til den fysiske roterende plade, og goddag til en hukommelseschip.

SSD diskens læsehastighed er meget hurtigere, da den ikke er begrænset af en plades rotation og den kan læse på hele ”pladen” på én gang og derfor hente data til CPU over dobbelt så hurtig som en mekanisk disk.

Dette gør at specielt opstart tid af Windows bliver betydeligt forkortet og at programmer generelt starter hurtigere i Windows.

Top 5 fordele ved SSD harddiske

  • Windows opstarts tid og generel afvikling af programmer i Windows forkortes betydeligt.
  • Bliver ikke varm og er HELT lydløs.
  • Læser lige hurtig alle steder på disken.
  • Rystelser skader ikke disk eller data.
  • Diskfragmentering er ikke længere nødvendig for at optimere hastighed.

Ulempen ved SSD diske er, at prisen stadig er høj i forhold til det antal Gigabyte man får. Derfor kan det stadig være en økonomisk fordel at have mekaniske harddisk til lagring af selvstændige filer som Word filer, billeder, musik m.v. men programmet til afvikling af filerne skal være installeret på SSD disken for at opnå hastighedsforøgelsen.