Er din gamle server ved at være træt og slidt? Og har du brug for en ny server med mere plads?

serverAt erstatte en gammel med en ny server, kan være en forholdvis stor opgave.

Udskiftningen påvirker ofte det daglige arbejde, indtil alle funktioner og programmer er 100% på plads igen på den ny server, og fungerer “ligesom det plejer”.

Men derudover kan det i høj grad også være en økonomisk byrde for mange firmaer, både at have udgifter til indkøb af ny server hardware og oveni at få installeret og opsat alle programmer igen. Typisk skal der også laves en del arbejde på de enkelte arbejdsmaskiner: De skal tilkobles den nye server og muligvis skal printere, og i nogle tilfælde email, opsættes igen. Udskiftningen af serveren kan også påvirke f.eks. regnskabsprogrammer og andet software, som via serveren deles mellem flere brugere.

Men det er faktisk muligt, at udskifte sin gamle server med en ny, større og hurtigere, uden at det koster “højre arm og en bondegård”.

Det kan nemlig lade sig gøre, at udskifte selve server hardwaren og samtidig bibeholde både styresystem, programmer, data, indstillinger osv. fra den gamle server. Dette kan gøres med VMware server virtualisering. Ved at installere vSphere server fra VMWare, er det muligt at overføre hele den gamle installation fra den gamle til den ny server, ved hjælp af nogle specielle værktøjer, som VMware stiller til rådighed.

Forudsætningen for, at denne form for server udskiftning bliver en succes, er selvfølgelig, at den nuværende server installation fungerer som den skal. For ellers vil eksisterende fejl, mangler og problemer bare blive flyttet med over på den nye server.

Men er disse forudsætninger på plads, kan den gamle software overføres til den ny server og fortsætte med at fungere præcis som den plejer. Nu blot på en ny server med nogle flere “hestekræfter”.

Der er en lang række yderligere fordele ved at bruge VMware vSphere. Nogle af dem kan du læse mere om her.